Digər

Qocalmaqdan qoruyan qidalar

Əziz Xanımlar, 40 yaşdan sonra da dərinizi yumşaq və elastik saxlamaq istəyirsinizsə, o zaman bu 5 qida ilə dost olun.

Sağlam olmayan yeməklər dəridə görünən qocalma əlamətlərinə səbəb olur. 
Zamanla dərinin həm elastikliyi, həm də parıltısı azalmağa başlayır. Bununla belə, insanların çoxu dərinin elastikliyini qorumaq üçün çoxlu kimyəvi tərkibli məhsullardan istifadə edir. Dəriyə nə baş verirsə, bəzən də zərər verir. Əslində dəriyə qulluq rejiminə əməl etməməklə yanaşı, siqaret çəkmək, spirtli içki qəbul etmək və qeyri-sağlam qidaların qəbulu da dərinin zədələnməsinə səbəb olur. Belə bir vəziyyətdə dərini qorumaq və dərini cavan saxlamaq üçün kollagen miqdarını artırmaq üçün 40 yaşdan sonra bu qidaları diyetə daxil edin ( 40 yaşdan sonra qocalma əleyhinə qidalar ).

Yaşla bədən hissələrində ağrı və kramplardan başqa dərinin elastikliyi də azalmağa başlayır. Bunun sayəsində dəridə kollagenin miqdarı azalmağa başlayır. Ümumiyyətlə, sitrus meyvələrinin və mineralların miqdarı dəridə kollagenin artırılmasında təsirli olur. Kollagen, struktur protein adlanan dəridə olan bir protein növüdür. Tərəvəz və meyvələr də daxil olmaqla bir çox bitkidən alırıq. 40 yaşdan sonra dərinizi sağlam saxlamaq istəyirsinizsə, kollagen yaşlanma əleyhinə vasitə kimi faydalı olduğunu sübut edir.

40 yaşdan sonra dərini qocalmadan qorumaq üçün bu qidaları yeməyinizin bir hissəsinə çevirin.

1. Əncir
Dəmir, kalium və vitaminlərlə zəngin olan əncir orqanizmi gücləndirməyə kömək edir. Tərkibindəki antioksidantların miqdarı dərini parlaq və sağlam edir. Bu, dərini yumşaq edir. Əslində, onun tərkibində olan E, A və C vitaminləri dəridəki melaninin balanslaşdırılmasında faydalıdır. Ənciri həm bütöv, həm də isladılmış halda yeyə bilərsiniz. Gündəlik pəhrizinizə daxil etmək dəridə kollagen istehsalını artırır. Bu bizi qocalma əlamətlərindən azad edir.

2. İsladılmış badam
Gecədən badam islatmaq və səhər səhər yeməyində badam yemək ölü dəri hüceyrələrindən qurtulmağa kömək edir. Bu, dəri hüceyrələrinin bərpasına kömək edir. Tərkibindəki qocalma əleyhinə xüsusiyyətlər dəridə erkən qırışları azaldır. Bu, dərinin elastikliyini qoruyur. Tərkibində bol miqdarda A vitamini var ki, bu da dərinin elastikliyini qoruyur.
3. Papaya
A, C və K vitaminləri ilə zəngin olan papaya yemək sərbəst radikallarla mübarizə aparmağa kömək edir. Bu da dəridəki incə xətt və qırış problemini azaltmağa kömək edir. Milli Sağlamlıq İnstitutunun məlumatına görə, papayada tapılan papain fermenti iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərlə doludur. Hansı ki, dərini aşındırır. O, həmçinin dərini vaxtından əvvəl qocalma əlamətləri problemlərindən qoruyur.
4.İspanaq
İspanaqda mövcud olan xüsusiyyətlər dərini nəmləndirir və oksigenləşdirir. A, C və K vitaminləri ilə zəngin olan ispanaq dərini möhkəm və hamar edir. Bundan əlavə, dəridə kollagenin miqdarı da artır. Onu istehlak etməklə dəridə yaranan şişlik və səpki problemi həll olunur. Bundan əlavə, dəri hüceyrələri yenilənməyə başlayır. Pəhrizə ispanaq əlavə etmək saçlarla yanaşı dərinin parlaqlığını qoruyur.

5.Kişniş
Yaşıl keşniş dəridə kollageni artırır. Tibb Kitabxanasının məlumatına görə, linolenik element keşnişdə olur. Bu, yaşlanma əleyhinə vasitə kimi dəri toxumasının bərpasında faydalı olduğunu sübut edir. Bunun sayəsində yeni dəri hüceyrələri meydana gəlməyə başlayır.
Sağlıq olsun!

Oxşar yazılar

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

Maraqlıdır
Close
Back to top button